װעגאַנישע יויך
פֿאַרשטײט זיך אַז װען מע מאַכט אַ יויך מעג מען מקיל־זײַן. דער־אָ רעצעפּט מעגט איר בײַטן לויט אײַער געשמאַק. אַלע מאָסן אָדער מעסטונגען מעגט איר בײַטן.
װאַרעמט אָן 3 קװאַרט װאַסער אין אַ טאָפּ. גיט צו:
3 מערן
1 סעלעריע
1 ציבעלע
5 צײנדלעך קנאָבל
1 גרויסע (אָדער 3 קלײנע) פּעטרישקעס אָדער שטענגלעך פֿון גרינע פּעטרישקע
10 פֿעפֿערלעך
1 אָדער 2 קלײנע קאַבאַק אָדער קירבעס (אַנ ערך 2 פֿונט)
1 בינטל (1 פֿונט) ציגן־בערדל (סאַלסיפֿײַ אָדער אויסטער־פּלענט)
סטענגלעך פֿון אַ בינטל קאָפּער (קריפּ)
1 טעפּל קאַשו־ניס
1 פּאַסטערנאַק, אויב מע װיל
װאַלד־הון שװעמעלעך, אָדער סתּם שװעמעלעך, אויב מע װיל
אין אַ צװײטן טאָפּ, קאָכט אָפּ די קערעלעך פֿונעם קאַבאַק און אַ צװײ־דרײַ קאַטשענעס אין גוט געזאָלצנעם װאַסער
קאָכט אָפּ די גרינסן אַ 40 מינוט זײ זאָלן װערן װײך און די יויך זאָל גוט שמעקן
דערװײַל
װאַרעמט אָן מאַסלינע בוימל אין אַ דריטן טאָפּ. גיט צו:
3 צעשניטענע ציבעלעס
אַ ביסל צעשניטענע גרינע סעלעריע
5 צײנדלעך צעשניטנעם קנאָבל
פּרעגלט אָפּ די גרנסן אַ 3־4 מינוט
גיסט די יויך דורך אַ דורכשלאַק אַרײַן אין די ציבעלעס.
גיסט אַרײַן אויך די יויך פֿון די באַניע קערן און קאַטשענעס. בראָט אָפּ די געזאָלצענע באַניע קערנ אין אויװן אויף 350 אַ 20 מינוט.
אין אַ בלענד־מאַשין שלאָגט איבער 2 געל פֿעפֿערס מיט 2 צײנדלעך קנאָבל און די אָפּגעפּרעגלטע קאַשו־ניס, און גענוג יויך צו מאַכן אַ געמיש. גיסט די פֿעפֿער־יויך צוריק אין דער יויך.
צעשנײַדט בלעטער פֿון אַ קלײן בינטעל קאָפּער און אַ ביסל פּעטרישקע און גיט צו די בלעטלעך צו דער יויך.
פֿאַרזוכט די יויך און גיט צו זאַלץ, פֿעפֿער, און פּאַפּריקע לויט אײַער געשמאַק.
מיטן אָפּגעקאָכטן ציגן־בערדל און גרינסן, מאַכט װעגעטאַרישע געפֿילטע פֿיש װעגעטאַרישע געפֿילטע פֿיש אָדער װעגאַנישע געפֿילטע פֿיש
מקיל־זײַן meykl zayn to interpret the rules leniently
בײַטן to change
לויט אײַער געשמאַק according to your taste , לויט ענקער געשמאַק
קאַשו־ניס cashews
מערן carrots
סעלעריעceleriac
ציבעלע onion
צײנדלעך קנאָבל cloves of garlic
פּעטרישקע parsley root
פֿעפֿערלעך peppercorns
קאַבאַק squash or pumpkin
באַניע קערןpumpkin seeds
ציגן־בערדל (סאַלסיפֿײַ אָדער אויסטער־פּלענט)salsify
סטענגלstem
קאָפּער (קריפּ)dill
פּאַסטערנאַקparsnip
װאַלד־הינדל שװעמעלעך chicken-of-the-woods mushrooms
סתּם שװעמעלעך any old mushrooms
איבערשלאָגן blend
אויסמישן mix
Looks amazing. Sorry for this off-topic comment but I am looking for a copy of what I believe is your book translation, the Vilna Vegetarian Cookbook, but can't find any copy less than one for $400 dollars on Amazon. If you happen to see this, is there a place one can find a physical or digital copy at less extreme prices?
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteIt's fascinating to see how creativity can lead to delicious culinary experiences that cater to various dietary preferences. The recipe ideas shared here truly highlight the versatility of plant-based ingredients and how they can be transformed into mouthwatering dishes.
ReplyDeleteDid Andrew Tate Make His Money
The various recipes shared here, from creamy sauces to hearty soups, showcase the potential of vegan cuisine to cater to a wide range of palates.
ReplyDeleteWhether you're passionate about exploring innovative vegan recipes or if you have some guidance on using a Walmart gift card for gas, I'd love to hear from you!
Get Useful Info Here
Your blog has a unique way of shedding light on the intricacies of various subjects. Your knack for breaking down complex concepts into digestible pieces makes learning a pleasure. Thank you for making education accessible.
ReplyDeletejcpenney coupons in-store 10 off $25
Every time I use scheels coupons, I'm reminded of the smart shopper I've become. These discounts are more than just a temporary price drop – they signify the intersection of my passions and practicality. By utilizing these coupons, I've managed to build a well-rounded gear collection that caters to my active lifestyle. It's a feeling of accomplishment to know that I've struck a balance between my love for outdoor activities and my financial responsibility.
ReplyDeleteWhat I appreciate most about this blog is its commitment to staying unbiased and well-researched. In an era of sensationalism, it's refreshing to have a reliable source of balanced information.
ReplyDeletejem city discount code