Sunday, December 04, 2005

אתרוג װאָדקע


This recipe appears in English here.

1 פֿינגער־אתרוג, אָדער סתּם אַן אתרוג, גוט אָפּגעװאַשן

3 קלײנע (16 אָנצן אָדער 250מיליליטער) פֿלעשער װאָדקע

קראַצט אײַן קלײנע, פּלאַטשיקע, קרעלן אינעם אתרוג־שאָלעכץ.

שטעלט דעם אתרוג אין אַ גלעזערנער שיסל און גיסט אַרײַן די װאָדקע. לאָזט זיך דעם אתרוג אײַנװײקן מער װי 12 שעה, אָבער נישט מער װי אַ מעת־לעת. גיסט די װאָדקאַ צוריק אַרײַן אין די פֿלעשער.

דאָס בילדל אױבן איז פֿון אַן אַרטיקל מיטן טיטל „װאָס איז דאָס?“ פֿון דער „רעסטאַוראַן אַלמנה

דער/דאָס מעת־לעת a day and a night, 24 hours

פּלאַטשיק shallow

די/דאָס שאָלעכץ shell, peel, husk, skin, rind

0 Comments:

Post a Comment

<< Home