Tuesday, May 18, 2010

בלינצעס


-->
בלינצעס: די בלעטער
3 אָנצן (3/4 טעפּל) מעל
2 אײער
1 װײַסל
1 טעפּל מילך
¾ לעפֿעלע גראָבע זאַלץ
2 לעפֿל בױמל
פּוטער
די מעל
Flour
דאָס װײַסל
White (of an egg)
די מילך
Milk
דער בױמל
Oil
אַדורכזיפּן
sift

-->
בלינצעס: דאָס געפֿילעכץ
2 טעפּלעך (14 אָנצן) טװאָרעך
1 געלכל
1 לעפֿלע גראָבע זאַלץ
2 לעפֿל צעגאַנגענע פּוטער
1 אָדער 2 לעפֿל צוקער
מישט אַלע אינגרעדיענטן אױס צוזאַמען.
דאָס געפֿילעכץ
Filling
דאָס געלכל
Yolk
די פּוטער
Butter
צעגײן (צעגאַנגען)
To melt (melted)
דאָס טעפּל
cup
דער לעפֿל
Tablespoon
דאָס לעפֿעלע
Teaspoon
אױסמישן
Mix together

English recipe for blintses coming soon, possibly before yontif, mertseshem.

See our Blintz video here.

Vegan Shvies (shavuos, shavuot, shabuoth) survival guide here.
Johnny Cash on Blintzes here.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home