באַלסאַמישער קירבעס
אין דער צײַט פֿון יאָר, קאָך איך אאָפּ זײער אַ סך קירבעס און דיניעס. דאָס יאָר איז געװען, ברוך־השם, אַז אַן אױסערגעבװײנטלעכס פֿאַר קירבעס, סײַ אין מאָס, סײַ אין קװאַליטעט, אַז איך האָב געדאַרפֿט אױסטראַכטן נײַע רעצעפּטן װאָס זענען זײ זוכה. אַז עץ האָט אין שטוב שױן־געבאַקענעם קירבעס איז דער רעצעפּט זײער גרינג און װעונדערלעך באַטעמט.
באַלסאַמישער קירבעס
1 פֿונט געבאַקאענער קירבעס
5 צײנדלעך קנאָבל
מאַסלינע בױמל
¼ טעפּל באַלסאַמישער עסיק אָדער רױטער װײַן
זאַלץ
צעשנײַדט'ץ דעם קירבעס אױף שטיקער און שײלט'ץ אים אָפּ. שײלט'ץ אָפּ די צײנדלעך קנאָבל, און צעשנײַדט'ץ זײ אױף דינע רעפֿטלעך. היצט'ץ אָן בױמל אין אַ פֿענדל און זשאַרעט'ץ אָפּ די רעפֿטלעך קנאָבל אױף אַ נידעריקן פֿײַער זײ זאָלן זיך קאַראַמעליזרן. גיט'ץ צו דעם קירבעס און זשאַרעט אים גוט אָפּ די עקלעך זאָלן זיך קאַראַמעליזירן. װען דאָס פֿענדל איז גוט הײס, גיסט'ץ אַרײַן דעם באַלסאַמישן עסיק אָדער װײַן און נעם אים אַראָפּ פֿון פֿײַער. גיט'ץ צו זאַלץ לױטן טעם.
קירבעס
squash
דיניע
pumpkin
קאַבאַק
pumpkin (or squash)
באַניע
gourd (or pumpkin)
באַלסאַמישער עסיק
Balsamic vinegar
קאַראַמעליזירן
To caramelize
זיך קאַראַמעליזירן
To caramelize (itself)
Labels: A garden deriv'd and defin'd שהחינו וקימנו והגיענו לזמן הזה, vegetarian Thanksgiving, Yiddish ייִדיש
1 Comments:
good morning from Kansas Eve!
Wondering if you will post the anticipated braised squash in English.
Regina
Post a Comment
<< Home