Wednesday, May 10, 2006

װעגעטאַרישע געפֿילטע פֿיש

„פֿיש“ פֿון מאַרק רובין

פֿאַר משה'לען און אַנדערע װעגעטאַריער װאָס האָבן אַן אינטערעס אין געפֿילטע פֿיש, האָב איך געפֿונען עטלעכע אַלטע װעגעטאַרישע געפֿילטע פֿיש רעצעפּטן פֿון ייִדישע קאָכביכער. װעל איך זײ אָנבלאָגעװען װען נאָר איך קאָן, בלי־נדר.


, ,


3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

אוי א מחיה! א גרויסן דאנק, שאקאלאדע דאמע, איך וועל זיך זייער פרייען אויף א רעצעפט.
איך שענק דיר א רעצעפט- א מאראקאנער געווירצטן ראל פון מאנדלען וואס מען זאל שטעקן אינעם טשולענט אריין!
איך מוז מודה זיין אז איך האב עס נאך ניט געמאכט, אבער עס קלינגט מיר גאר געשמאק!
מיט א גוטן
משהלע

500 gr bread crumbs, 500 ground almonds, 100 gr ground peanuts, 3/4 cup oil, 1 cup sugar, 2 tsp cinnamon, 1 egg, 1 tsp salt, 1 tsp ground black pepper.

1. mix all ingredients in a bowl, gradually adding some water until a nice dough is formed.
2. roll 2 "sausages" from the dough, 6 cm in diameter. Wrap rach "sausage" with gauze cloth or aluminum paper (then make some holes in it with a toothpick).
3. Place gently in the Tshulnt pot with the other yummy ingredients.

4:36 PM  
Anonymous Anonymous said...

beautiful!

8:01 PM  
Blogger the chocolate doctor מרת שאקאלאד said...

shkoyekh moyshele,
ikhl privn dos makhn (do in kalifornye hob ikh nisht keyn yidishe oysyes).

Thanks Paz--
The artist's name is Mark Rubin.

6:31 PM  

Post a Comment

<< Home